Biztosító váltás árgaranciával - Nálunk az ügyfél a király nem egy ID szám!

Biztosítási hírek

Aegon biztosító veszi át a CIG lakossági állományát

A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát - közölte a tőzsdén is jegyzett biztosító hétfőn az MTI-vel.

Az átruházás a felügyeleti engedély megszerzésének időpontjában lép hatályba. A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. Ez pedig a vállalati üzletág.

A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani. "Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik" - idézi a közlemény Kádár Gabriellát, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnökét.

Az Aegon a lakásbiztosításban lesz még erősebb az átvétellel, illetve újra felveszi termékpalettájára az utasbiztosítást - idézi a közlemény Zatykó Pétert, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatóját. A CIG Pannónia EMABIT Zrt. az MTI kérdésére közölte az átruházott állomány adatait. Eszerint kevesebb mint 3000 szerződőt érint a megállapodás. A szerződések összesített állománydíja - az éves biztosítási díj összege - mintegy 80 millió forint. Az átruházás ellenértéke üzleti titok, azt egyik fél sem hozza nyilvánosságra.

Forrás: MTI

2012. 02. 17.