Biztosító váltás árgaranciával - Nálunk az ügyfél a király nem egy ID szám!

Biztosítási hírek

Amikor semmire sem elég a bankkártyás biztosítás

Csak megfelelő biztosítással síeljünk mindig! A síelés során elszenvedett balesetek mentési és ellátási költségei többszörösen meghaladhatják egy átlagos baleset során felmerülő kiadásokat. 

Ráadásul a baleset kockázata eleve jóval magasabb, mint egy átlagos utazás esetében. Ezért ha síelni indulunk, azt mindenképpen megfelelő, speciális síbiztosítással tegyük! Íme, a legfontosabb szempontok a megfelelő biztosítás kiválasztásához:

Minimum 10 milliós térítési limit sürgősségi ellátásra és betegszállításra is

Egy komolyabb síbaleset során a kórházi költségek igen könnyen átléphetnek az 5-10 millió forintos sávba. Ekkor pedig még nem is beszéltünk a mentés költségeiről: a sérültet ma már nem csupán életveszély esetén szokták mentőhelikopterrel lehozni a hegyről. Ennek költsége további 2-3 millió forinttal növelheti a számlát. Nem szólva arról, hogy az ellátott betegnek előbb-utóbb haza is kell jutnia, ilyenkor pedig jól jöhet, ha akár egy mentő-repülőgép költsége is belefér a térítési limitbe.

Nem elég a bankkártya-biztosítás

Ha eredetileg a bankkártyánkhoz kínált csoportos utasbiztosítással kívántuk kiváltani a síbiztosításunkat, mindenképpen nézzünk utána, hogy az egyes káresetekben milyen maximális összegeket térít az adott biztosítás. Jó eséllyel igen alacsony limittel fogunk találkozni, amit mindenképpen érdemes kiegészítő biztosítással megemelni.

Másoknak is nagy kárt okozhatunk…

A sípályán egy apró figyelmetlenségünkkel is könnyen okozhatunk komolyabb sérülést másoknak is. Fontos tudni, hogy ilyenkor az illető kezelésével kapcsolatos összes költség bennünket terhel, ha biztosításunk felelősségbiztosítási limitje túl alacsony.

A síbiztosításhoz kapcsolódó plusz szolgáltatások

A magasabb térítési limitek mellett egy télisport-biztosítás számos speciális szolgáltatást is tartalmaz, így például a sportfelszerelésre is kiterjedő poggyászbiztosítás vagy a síbérlet-visszatérítés – aki síel, jól tudja, hogy ez sem elhanyagolható tétel.

Fontos kizárások

Az utasbiztosítás megléte sem elegendő feltétel ahhoz, hogy a biztosító térítsen. A számos feltétel közül a két legfontosabb:

  • Sose térjünk le a kijelölt pályákról! A biztosítók kockázatviselése csupán az ezeken a területeken elszenvedett balesetekre korlátozódik.
  • Lehetőleg ne igyunk alkoholt! Amellett, hogy ezzel romlik a balesetek elkerülésének képessége, a biztosítási feltételek általában 8 ezreléknél magasabb véralkoholszint mellet ki is zárják a kártérítési felelősséget.

Közösen gazdaságosabb

A síelés költségeinek (utazás, szállás, síbérlet) alig két százalékáért már minden igénynek megfelelő síbiztosítás köthető. Érdemes a családnak együtt megkötni a biztosítást, mivel két gyermek felett már akár a díjak harmada is megspórolható.

Az egyes biztosítói ajánlatok összehasonlítását legegyszerűbben biztosítási alkuszok segítségével végezhetjük el, percek alatt olyan információhoz jutva, amely döntésünket megalapozottá teszi. Mindezt akár az alkuszi internetes portálokon, akár alkuszunk személyes megkeresése útján is megtehetjük.

A blogban általános érvényű tanácsokkal igyekszünk szolgálni. Ezek nem minden esetben jelentenek megoldást az egyedileg felmerülő helyzetekre. Bármilyen biztosítási tárgyú problémával szembesül, javasoljuk, hogy keresse fel az ország legnagyobb biztosításközvetítő szövetségének honlapját. Itt pillanatok alatt kiválaszthatja, hogy problémájának megoldásában a szövetségbe tömörülő közel száz minőségi alkusz közül kinek a segítségét kívánja igénybe venni!

Forrás: fbamsz

2015. 01. 14.