Biztosító váltás árgaranciával - Nálunk az ügyfél a király nem egy ID szám!

Biztosítási hírek

Motorok százainak kél lába szezononként

Válogatás nélkül lopják a motorokat, egyetlen szezonban több százat kötnek el a vagyonokat érő típusokból és a jóval olcsóbb fenntartású kis robogókból is – írja a Privátbankár.hu. A legtöbb soha nem kerül elő, miközben sokan még évekkel az eltűnés után is fizetni fogják a banki hiteleket a meglovasított járművek után – ismertette egy szakmai áttekintés eredményét Németh Péter, az egyik konkurens alkuszcég értékesítési és kommunikációs igazgatója.

A motorok többségére, nincs casco, még a drágább típusokra is csak elvétve, mivel a bankok egy ideje már casco nélkül is engedik törleszteni a régebben felvett motoros-hiteleket. Így aztán kétkerekűek ezrei futnak olyan biztosítás nélkül, amely lopásra és totálkárra is fizetne megfelelő kártérítést, és akár ki is lehetne belőle fizetni a fennmaradt tőkerészt.

Németh szerint legalább ezer olyan motoros van, aki a mai napig fizeti az évekkel ezelőtt ellopott, összetört, vagy más módon totálisan leamortizálódott egykori motorja vételárának a részleteit csak azért, mert nem volt casco a járműre.

Sokan még nem tudják, hogy ma már több biztosító is megfizethető áron kínál teljes körű cascót. Az ideális megoldás azonban a szezonális szerződés, amelynek az a lényege, hogy télen egyáltalán nem, vagy alig kell valamennyit fizetni – ismertette a konstrukció lényegét Perger Kálmán, az Aegon biztosító gépjárműüzletág igazgatója.

Forrás: Biztositasiszemle

2013. 01. 24.