Biztosító váltás árgaranciával - Nálunk az ügyfél a király nem egy ID szám!

Biztosítási hírek

Kivonul a kgfb piacról az MKB biztosító

A biztosításközvetítők számításai szerint a most évfordulós autósoknak átlagosan 10-12 százalékkal drágulhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjai. Mozgást hozhat viszont, hogy a CIG és az MKB Biztosító tulajdonképpen kivonul erről a piacról.

 

A CIG Pannónia és az MKB is olyan díjakat hirdetett, amelyek azt jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a lakossági kgfb-ügyfelekért folytatott idei versenyben. (Erre mi már számítottunk akkor, amikor kiderült: a CIG EMABIT veszi meg a társaságot.) Az MKB kivonulásának első lépéseként kivétel nélkül felmondja év végi évfordulós ügyfeleinek szerződéseit. A közel százezer kötelező biztosítással rendelkező állományának így mintegy negyedétől (25 ezer autós évfordulós) szabadulhat most meg.

Az MKB-től távozó autósoknak mindenképpen új biztosítót kell választaniuk.Az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy az autósok 90 százaléka ahhoz a biztosítóhoz szerződik, ahol a legolcsóbb díjat találja. Úgy vélik, a váltást segítheti, hogy a három díjat nem hirdető biztosító nyilván ügyfélszerzési céllal döntött a hirdetés elmaradása mellett abból a célból, hogy korábbi kedvező díjaival szálljon most versenybe.

A K&H, a Posta és a Köbe a már korábban érvényes, évközi díjaival vesz részt a kgfb idei „kampányában” (az idézőjel alighanem jobban mutatja a mostani fejlemények tartalmát, mint maga a kifejezés).Az előző évek megfigyelt eseteikben 3-5 ezer forint volt a váltókat motiváló megtakarítás összege, ami mára már 5 és 10 ezer forint közé emelkedett. 

Forrsás: azenpenzem.hu nyomá

2016. 11. 04.